[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Filosofisch, en concreet toegepast op de praktijk

Big data veroveren de wereld, ook de wereld van het onderwijs.

Dat is ook doorgedrongen in de politiek. In juni 2015 kwam de Minister van OCW met een verkennende notitie over de rol van big data in het onderwijs. Voor Prano vormde dit de aanleiding tot het organiseren van een viertal lezingen in 2016, waarin mogelijkheden en onmogelijkheden, kansen en knelpunten, van big data in het onderwijs worden uitgediept. De lezingenreeks van 2016 begint waar de notitie van Minister van OCW ophield.

In de lezing waarmee Prano het jaar-thema opent, wordt het onderwerp ‘Big Data’ uitgewerkt vanuit de kennistheorie, met als centrale vraag of we wel of niet blij moeten zijn met het fenomeen van ‘Big Data’ in het onderwijs.

In de tweede lezing wordt ingegaan op de maatschappelijke transformatie die door big data veroorzaakt wordt en op de vraag hoe daar in het onderwijs mee om kan worden gegaan. Daarna zal in de derde lezing worden gekeken naar het kader van wet en regelgeving rond big data, waaronder de regelgeving op het gebied van de privacy.

Bij het opstellen van de inhoud van de laatste lezing wordt rekening gehouden met de inhoud van de tussenliggende twee lezingen. Op die manier kan de laatste lezing een samenvattende afronding zijn van het jaarthema.

Inhoudelijk wordt deze vierde lezing van 2016 het thema big data opnieuw opgepakt, vanuit de vraag of het verzamelen van steeds meer informatie bevorderlijk is voor de kennisverwerving. Aan het antwoord op die vraag zullen consequenties verbonden worden voor hoe in het onderwijs met big data omgegaan moet worden.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_gallery type=”carousel” interval=”3″ images=”11720,11751,11721,11735″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][vc_column_text]

Keuze voor de sprekers

Prano beoogt transparantie over de normen die ze hanteert in het selecteren van sprekers voor haar verschillende bijeenkomsten.

Onze sprekers zijn bewezen denkers, en bij voorkeur tevens begenadigde sprekers. Wij nodigen sprekers uit die we zelf eerder hebben ‘ervaren’ en waar we de indruk van hebben dat ze voldoen aan de kwaliteit die wij onze klanten willen bieden. Op die manier kunnen we in staan voor de exclusiviteit van ons jaarthema. De sprekers die wij beogen vertrekken bij voorkeur vanuit een (maatschappij-) kritisch en filosofisch denkraam. Denkers die autonoom zijn, die weerspreken en durven te weerleggen!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_separator][vc_separator][/vc_column][/vc_row]