[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mr. drs. Bart van der Sloot heeft recht en filosofie gestudeerd in Nederland en Italie, en heeft met succes het Honours Programma afgerond. Hij is gespecialiseerd in Privacy en Big Data. Hij is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en publiceert regelmatig over de aansprakelijkheid van internet intermediairs, data protection en internetregulering. Hij werkte mee aan een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over de regulering van Big Data in verband met veiligheid en privacy.

Zijn huidig onderzoek is gericht op het ontwikkelen van een nieuw privacy paradigma waarin privacy wordt geherformuleerd als de deugd van de staat in plaats van het recht van een individu. Bart van der Sloot is coordinator van het Amsterdams Platform for Privacy Research (www.appr.uva.nl) en is General Editor van het tijdschrift European Data Protection Law Review.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”12840″ img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]